dilluns, 14 de desembre del 2015

LA PREGUNTA DE LA SETMANA!

A principi de trimestre, amb es infants de 4rt vam fer una pluja d'idees de possibles preguntes que voliem compartir al nostre blog. Una d'elles tenia a veure amb el menjar ràpid i les grans empreses de fast food. 
Mig en bromes, mig en serio, preguntaven perquè algun dia no menjàvem al menjador hamburgueses del Mc donalds o similars i perquè estan tant bones? Molts infants deien que a ells no els hi agradava el menjar del Mc donalds i d'altres deien que era dolent per la salut però que no podien evitar que els hi encantés. 
La nostra pregunta és... 

Perquè es diu que és dolent el menjar de les grans cadenes de menjar ràpid?

Nosaltres hem començat a investigar i estem mirant un documental molt interessant. Us deixem el trailer per si es del vostre interès. Si el voleu mirar i no el trobeu, digueu-lo i us passem el link. 



Gràcies per la vostra col·laboració!!! Esperem que gaudiu de la tasca que fem!




3 comentaris:

  1. Hola! Ens encanta la tasca que feu! ens dóna peu a treballar la nostra alimentació. Ahir la Inés, la Marina i jo gràcies a la vostra pregunta vam estar investigant una mica i vam veure que quan més processat està el producte( més preparat per arribar i menjar ) més conservants porta. Per exemple sal, sucre, edulcorants, àcids,etc ..... que fan que el producte ens duri més pero que li treu les propietats del mateix. En el cas del fast food parlem de matèria prima que ja arriba a l'establiment molt processada. Una carn amb molts aditius, un pa res a veure amb pa natural, els olis que fan servir no son d'oliva....pensem que tot i que no es bò menjar aquest tipus d'aliment tenen algo que enganxa, i son tots aquest sucres, sals i conservants que agraden a la nostra boca i fan que volguem repetir :)

    ResponElimina
  2. El Max creu que és dolent perquè pot provocar malalties.
    Pensem que les hamburgueses, per exemple, són molt bones pel sabor però les que fem a casa també són bones pel sabor i pel que gaudim, abans fent-les i després paint millor.

    ResponElimina
  3. Mireu que he trobat tafanejant per Google:
    Jamie Oliver mostró en su programa de televisión en la BBC cómo McDonald's 'lava' las partes de la res que no son aptas para el consumo con un agente antimicrobiano, el hidróxido de amonio, para poder usarlas como materia prima en la preparación de las hamburguesas.

    Y el hidróxido de amonio también es conocido como agua de amoníaco o amoníaco acuoso es una solución de amoníaco en agua.

    Crec que això no fa bona pinta....

    ResponElimina