dilluns, 7 de desembre del 2015

LA PREGUNTA DE LA SETMANA!

A molts menjadors acostumen a acompanyar alguns plats amb patates xips. No és el nostre cas, però l'altre dia ens va sorgir un dubte mentre contestàvem una de les preguntes de la setmana...

DE QUÈ ESTAN FETES LES PATATES XIPS? ÉS CERT QUE NO TENEN PATATA?



3 comentaris:

  1. La veritat és què pensaba que eren de patat... ens ho podeu aclarir? a casa si les hem fetes algun cop casolanes les hem fet de patata!

    Gràcies,

    Dèlia

    ResponElimina
  2. Bon dia! Aquesta pregunta va sorgir d'una discussió entre els infants del grup de 4rt. Parlàven sobre les patates xips industrials que podem trobar a qualsevol supermercat. Deien que no portàven patata o que no només portàven patata. Altres deien que no portàven patata les xips que están fetes de blat pero que les altres si. L'objectiu d'aquesta pregunta és esbrinar quan de cert hi ha en les seves afirmacions. Totes les patates xips són iguals? Qué més porten a part de patata?
    I tant que les que feu a casa són de patata peró... i la resta???

    Gràcies per la implicació i la col.laboració!!!!

    ResponElimina
  3. Sí per llei les patates xips, són fetes de patata. A més porten oli i sal. I poden portar conservants. No molts, perque la sal, és un bon conservant.
    Hi altres tipus de snacks. Que poden ser fets de farines i/o greixos animals. O també fruits secs. Normalment sempre porten molt d'oli, sal i/o sucre.
    El problema dels snacks són la gran quantitat d'oli que ingerim. A més de ser de baixa qualitat, de vegades es fan servir olis 'requemats' i per tant poden portar toxines no masa saludables en grans quantitats. La gran quantitat de sal també és un greu problema per a persones amb problemes cardiovasculars.

    ResponElimina